Companii

Fuziune pentru un nou lider pe piaţa vopselelor: Fabryo şi Atlas Corporation îşi unesc operaţiunile de 42 mil. euro

Fuziune pentru un nou lider pe piaţa vopselelor: Fabryo şi Atlas Corporation îşi unesc operaţiunile de 42 mil. euro

Foto: Shutterstock

Autor: Cristi Moga

19.09.2012, 16:53 471

Producătorul de vopsele şi tencuieli decorative Fabryo, controlat de fondul de investiţii Oresa Ventures, va fuziona cu divizia de materiale de construcţii a grupului Atlas Corporation, controlată de omul de afaceri elen John Sitinas, proces din care ar putea rezulta un nou lider al pieţei de profil, poziţie ocupată în ultimii ani de firma Kober din judeţul Neamţ.

Fuziunea a fost deja supusă aprobării Consiliului Concurenţei, iar "după încheierea tranzacţiei, Atlas Paints (divizia de materiale de construcţii a Atlas Corporation) şi Fabryo Corporation vor deveni parte din acelaşi grup. Acţionarii celor două companii vor rămâne acţionari ai noului grup", afirmă reprezentanţii celor două firme, fără a preciza viitoarea structură a acţionariatului.

Fabryo a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 123 mil. lei (30 mil. euro), ocupând a doua poziţie în piaţa vopselelor, în timp ce divizia de materiale a grupului Atlas a avut un rulaj de 50 de milioane de lei (11,8 mil. euro). Liderul pieţei, Kober, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 39,1 mil. euro.

"Tranzacţia va crea un grup de companii cu portofolii şi branduri complementare", afirmă Laurenţiu Ispir, investment director în cadrul Oresa Ventures, proprietarul Fabryo.

Piaţa vopselelor a continuat să se confrunte cu scăderi anul trecut dar şi în prima parte a acestui an, în condiţiile în care sectorul rezidenţial nu dă semne de revenire.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO