Companii

Gabriel Ivan, şeful furnizorului de servicii pentru logistică CHEP în România, desemnat să conducă şi subsidiara din Bulgaria: Ambele pieţe au un context economic şi condiţii de dezvoltare similare

Gabriel Ivan, şeful furnizorului de servicii pentru...

Autor: Cristina Bellu

13.10.2021, 12:56 112

CHEP, principalul jucător în servicii de furnizare a paleţilor reutilizabili pentru piaţa europeană de supply chain, parte a grupului australian Bram­bles, anunţă numirea lui Gabriel Ivan în poziţia de Country General Manager pentru România şi Bulgaria, la trei ani de la preluarea conducerii executive a subsidiarei locale.

“Ambele pieţe au un context economic şi condiţii de dezvoltare similare, deci ne propunem să  consolidăm poziţia CHEP ca furnizor preferat de producători şi retaileri la nivel regional, atunci când vorbim de managementul eficient al paleţilor şi de operaţiuni de distribuţie prietenoase cu mediul. Acestea vor aduce creştere sănătoasă pentru fiecare actor din supply chain,” spune Gabriel Ivan.

România este una dintre pieţele cu cea mai mare creştere din reţeaua europeană a grupului logistic.

Anul trecut, subsidiara locală a raportat venituri totale de 117 milioane lei (29,5 milioane USD), menţinând un avans anual de două cifre în pofida mediului economic volatil.

Portofoliul companiei include peste 400 de companii locale şi internaţionale din sectorul FMCG românesc, care utilizează paleţii CHEP pentru a reduce costurile şi amprenta de carbon a lanţului de aprovizionare.

CHEP Bulgaria este lider în furnizarea de servicii de închiriere a paleţilor reutilizabili la nivelul pieţei locale, cu o bază actuală de clienţi care depăşeşte 200 de companii din FMCG şi venituri totale de 3,69 milioane USD la finalul anului trecut. 

Modelul circular de business CHEP implică închirierea de paleţi reutilizabili către producători şi distribuitori, care beneficiază în comun de costuri mai scăzute şi de scăderea impactului de mediu la nivelul lanţului de distribuţie, comparativ cu opţiunea tradiţională de achiziţie şi management al unui stoc propriu de paleţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO