Companii

Gabriel Voicilă, Partener Technology PwC: Automatizarea poate reduce costurile la jumătate pentru anumite procese, precum facturarea

Gabriel Voicilă, Partener Technology PwC: Automatizarea...

Autor: Roxana Rosu

27.12.2019, 10:18 172

Multe companii se află deja la a doua sau a treia generaţie de optimizare a costurilor şi de creştere a productivităţii, în condiţiile în care automatizarea poate reduce la jumătate costurile anumitor procese, precum facturarea, raportarea de gestiune, contabilitatea şi bugetarea, spune Gabriel Voicilă, Partener Technology PwC.

Pârghii precum externalizarea unor procese, raţionalizarea portofoliului sau implementarea de soluţii ERP au fost utilizate la maximum, aşa că pentru a atinge un nou nivel de eficientizare a activităţilor au nevoie de o abordare nouă, bazată pe tehnologiile de ultimă generaţie, precum Robotic Process Automation (RPA), Machine Learning sau Inteligenţa Artificială (AI).

Potrivit unui studiu realizat de PwC şi Grupul Brunswick la nivel global, 70% dintre manageri folosesc automatizarea şi AI pentru a identifica modalităţi de a îmbunătăţi afacerile, făcându-şi operaţiunile mai inteligente. Însă cu atât de multe opţiuni în cloud computing, securitate cibernetică, software specializat şi alte servicii operaţionale, precum şi tehnologii emergente precum machine learning, blockchain şi drone, companiile trebuie să facă alegerile cele mai potrivite pentru afacerile în care să concentreze investiţiile în tehnologie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO