Companii

Gaetan Pacton, CEO-ul Profi: Păstrăm viteza de dezvoltare la 250 de deschideri şi modernizări, dar căutăm cele mai profitabile opţiuni de extindere, pentru că finanţarea s-a scumpit de cinci ori. Businessul a crescut cu 22% la 11,6 mld. lei

Gaetan Pacton, CEO-ul Profi

Gaetan Pacton, CEO-ul Profi

Autor: Cristina Roşca

24.01.2023, 17:45 102

Retailerul a închis anul trecut cu 1.641 de magazine deschise în 789 de localităţi În 2022 au fost inaugurate 96 de unităţi noi şi au fost remodelate alte 177.

Profi, lanţ de magazine contro­lat de fondul de investiţii Mid Europa Partners, va menţine în acest an rit­mul de expansiune la peste 250 de inau­gurări şi remodelări. Totuşi, Gaetan Pacton, CEO-ul Profi, spune că va exista o mai mare atenţie a planificării dat fiind că finanţarea s-a scumpit foarte mult în ultima peri­oadă. Inflaţia record a forţat băncile centrale să majoreze dobânzile de politică monetară în 2022 şi aceste măsuri sunt resimţite de oameni, dar şi de companii deopotrivă.

„În anii anteriori, costul de fi­nan­ţare era foarte mic. Acum a crescut de cinci ori, aşa că vom alege atent unde deschidem, vom căuta cele mai profitabile opţiuni şi vom încerca să găsim care e cel mai bun raport între inaugurări şi modernizări“, adaugă executivul francez.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO