Companii

Gafton, Amromco: Sistemul de redevenţe ar trebui diferenţiat pentru încurajarea redezvoltării zăcămintelor vechi

Gafton, Amromco: Sistemul de redevenţe ar trebui...

Autor: Radu Bostan

05.11.2014, 11:37 302

Regimul fiscal în domeniul petrolier ar trebui diferenţiat pentru exploatările vechi şi cele noi, pentru a încuraja redezvoltarea zăcămintelor vechi, a spus Tudor Gafton, directorul general al producătorului de gaze Amromco Energy.

"Pentru încurajarea redezvoltării zăcămintelor marginale, preferabil ar fi ca regimul redevenţelor să fie diferenţiat. Există un sistem similar în Marea Nordului. Acolo producţia a scăzut foarte mult, mulţi operatori mari s-au retras, dar locul le-a fost luat de operatori mici care au fost încurajaţi de regimul de redevenţe", a afirmat Gafton, în conferinţa "O nouă ordine: Cum îşi joacă România cărţile în actualul context energetic regional?", organizată de ZF.

 

mromco Energy este al treilea producător de gaze din ţară, cu o cotă de piaţă de circa 2-3%, iar activitatea companiei este concentrată pe zăcămintele mature.

"Ar trebui ca la nivel de ANRM (Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale – n.red.)să fie încurajate Romgaz şi Petrom să continue procesul de externalizare a zăcămintelor care nu mai sunt o prioritate pentru ei, pe care investitori ca noi le-ar putea reabilita", a mai spus Gafton.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO