Companii

Gata de Schengen: cele mai mari aeroporturi din ţară se pregătesc cu investiţii de 670 de milioane de euro pentru dublarea traficului

Gata de Schengen: cele mai mari aeroporturi din ţară se...

Autor: Miruna Diaconu

10.02.2024, 14:11 17204

♦ Asociaţia Aeroporturilor din România estimează că traficul aerian va ajunge la circa 50 milioane de pasageri până în 2040, volum dublu faţă de cel actual, o creştere susţinută şi de investiţiile derulate în această perioadă pe aeroporturile locale.

Cele mai mari aeroporturi din ţară sunt pe ultima sută de metri cu investiţiile începute în anii trecuţi. Aeroporturile locale au beneficiat de finanţarea europeană neram­bursabilă a proiectelor pentru infra­structura aeroportuară prin PNRR, iar data limită pentru proiecte a fost decembrie 2023, după această dată, Comisia Europeană nu va mai finanţa investiţiile în aeroporturile locale.

Cele mai mari aeroporturi din ţară se pregătesc să finalizeze investiţii de modernizare şi extindere în acest an.

Printre aces­tea se nu­mără ae­ro­por­turile din Iaşi, Cluj, Timişoara, Sibiu şi Craiova. Un plan de investiţii există şi la aeroportul Bucureşti, însă acesta ar urma să fie gata în mai multe etape, dar unele proiecte din acest plan sunt abia la studiul de fezabilitate.

Investiţiile în aeroporturile locale ar urma să crească considerabil traficul de pasageri. Astfel, David Ciceo, preşedintele Asociaţiei Aeroporturilor din România, spune că aceste investiţii vor permite procesarea unui număr tot mai mare de pasageri. Estimările sale sunt că traficul de pasageri va ajunge la circa 50 de milioane de persoane până în 2040.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro