Companii

Gazul şi energia nucleară primesc undă verde pentru finanţări în tranziţia energetică: este un pas important pentru dezvoltarea proiectelor. Christina Verchere, CEO-ul OMV Petrom: Este o veste foarte bună şi suntem bucuroşi să vedem inclus gazul pe lista proiectelor susţinute de Comisia Europeană

Christina Verchere, CEO-ul OMV Petrom: Este o veste foarte bună şi suntem bucuroşi să vedem inclus gazul pe lista proiectelor susţinute de Comisia Europeană.

Christina Verchere, CEO-ul OMV Petrom: Este o veste foarte bună şi suntem bucuroşi să vedem inclus gazul pe lista proiectelor susţinute de Comisia Europeană.

Autor: Roxana Petrescu

12.02.2022, 11:38 1090

Recunoaşterea energiei nucleare şi a gazului ca surse sustenabile de producere de energie poate fi un pas major spre deblocarea finanţărilor pentru aceste proiecte. Pentru România, care are planuri de investiţii pe zona nucleară şi un potenţial semnificativ în producerea gazului, vestea este foarte bună pentru începerea unor investiţii concrete.

„Nuclearelectrica salută decizia Comisiei Europene de a adopta Actul Delegat Complementar, incluzând astfel energia nucleară şi gazele naturale în domeniul de aplicare a taxonomiei UE privind finanţarea durabilă. Documentul confirmă astfel rolul semnificativ al acestor două surse de energie în asigurarea securităţii energetice a statelor şi în atingerea ţintelor de decarbonare“, au anunţat reprezentanţii Nuclearelectrica, operatorul centralei nucleare de la Cernavodă.

Prin această decizie, anunţată săptămâna trecută, proiectele majore de investiţii în domeniul nuclear, precum retehnologizarea unităţilor nucleare, construcţia de noi capacităţi şi dezvoltarea de tehnologii inovatoare, sunt considerate sustenabile pentru a contribui la tranziţia energetică a statelor membre. De asemenea, gazul este recunoscut ca şi combustibil agreat în proiecte de producere a energiei pe calea tranziţiei energetice.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO