Companii

GDF SUEZ: Nu vom investi in eoliene pana nu se clarifica legislatia

GDF SUEZ: Nu vom investi in eoliene pana nu se clarifica legislatia

Autor: Roxana Petrescu

20.10.2010, 16:01 51

Gigantul energetic GDF SUEZ, prezent pe piata locala prinintermediul activitatilor de distributie si furnizare a gazelornaturale, spune ca pana in momentul in care cadrul legislativpentru sprijinirea investitiilor in domeniul energiilorregenerabile nu se va clarifica, nu va investi in acest domeniu peplan local. Intre timp, compania a inceput masuratorile de vant invederea unor posibile viitoare proiecte eoliene.

"Pana cand nu va exista un cadru legislativ clar in domeniulenergiilor regenerabile, nu vom investi. Nu are sens sa-ti plasezibanii daca nu ai un cadru legislativ coerent", a declarat o sursadin cadrul GDF SUEZ.

Potrivit acesteia, compania nu se va axa pe proiecte foartemari, asa cum este cazul celui de 600 de MW pe care cehii de la CEZin construiesc in doua comune dobrogene, ci se va concentra peinvestitii de dimensiuni medii.

"Sa spunem doar ca nu credem ca este bine sa-ti pui toate oualein acelasi cos. Vom merge pe mai multe parcuri de dimensiuni medii,de 50-60 de MW", a mai precizat reprezentantul GDF SUEZ.

Tot el a mai spus ca grupul nu va dezvolta aceste proiecte deunul singur si ca cel mai probabil va colabora cu un dezvoltatorlocal de parcuri eoliene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO