Companii

GE caută încă 140 de softişti pentru centrul din România

Cristian Colţeanu, preşedinte şi CEO al General Electric pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova

Cristian Colţeanu, preşedinte şi CEO al General Electric pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova

Autor: Roxana Petrescu

04.10.2016, 00:07 2337

În primele şase luni ale anului 100 de ingineri de soft au fost recrutaţi de conglomeratul industrial american GE în România, astfel că acum compania are 1.000 de salariaţi pe plan local. Până la finalul lui 2016, alţi 40 de specialişti ar trebui aduşi în companie pentru ca anul viitor să înceapă căutările pentru încă 100 de IT-işti.

„Ceea ce căutăm sunt spe­cia­lişti de înaltă calificare în zona de software şi de IT Security pen­tru că avem convin­ge­rea că in­ter­netul industrial va ge­nera un boom în dezvoltarea eco­no­mică“, spune Cristian Colţea­nu, preşedinte şi CEO al Ge­neral Electric pentru Ro­mâ­­­nia, Bul­garia şi Republica Moldova.

Mişcarea din România se în­scrie într-o logică globală prin care unul dintre coloşii indus­tri­ali în­cear­că să treacă într-o nouă eră.

„La nivel de grup, GE este gata să facă pasul de la o companie industrială spre una digitală. Obiectivul asumat este ca la nivelul anului 2020 să devenim una dintre cele mai mari zece companii de soft la nivel global.“

Americanii sunt însă şi prin­tre cei mai importanţi pro­du­cători de utilaj petrolier local prin intermediul fabricii Lufkin amplasată în apropierea Ploieştiului. GE mai pro­duce componente pentru avioane în cadrul fabricii Unison Engine Components din cartierul bucureştean Militari şi a preluat producţia de echipamente energetice prin fabrica Alstom General Turbo situată pe platforma industrială IMGB din Capitală. Prin intermediul celor trei fabrici, Colţeanu spune că se vor realiza anul acesta exporturi de circa 100 de milioane de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO