Companii

Gealan va încheia anul cu o cifră de afaceri de 20 de milioane de euro, similară cu cea din 2014

Gealan va încheia anul cu o cifră de afaceri de 20 de...

Autor: Andrei Mazurchievici

15.12.2015, 00:00 191

În acest an, Gealan a furnizat peste un milion de ferestre.

"Deşi piaţa internă înregistrează un regres şi ajunge sub nivelul de 250 de milioane euro, am constatat o creştere de câteva procente pe piaţa premium, astfel că solicitările pentru Gealan Futura şi pentru sistemele de peste 80 mm care se încadrează în acest segment au ajuns să reprezinte 7% din vânzările totale. De asemenea, anul acesta s-au intensificat vânzările pe pieţele internaţionale, exportul direct ajungând la 5% din totalul cifrei de afaceri, la care se adaugă vânzările partenerilor, orientaţi tot mai mult spre pieţele externe", a declarat directorul de operaţiuni al Gealan România, Aurel Vlaicu.

Potrivit lui Vlaicu, programele de reabilitare au avut şi anul acesta un rol important pentru Gealan România.

"Anul a debutat puternic, în trimestrele doi şi trei rezultatele au fost moderate, dar îmbunătăţirea pieţei s-a remarcat în ultimul trimestru, cu sprijinul puternic al programelor de reabilitare. Lunile de vârf pentru lucrările de reabilitare au fost septembrie şi octombrie, atunci când s-a dat startul programului de reabilitare în sectorul 3 al Capitalei. Însă, dacă de-a lungul timpului acest segment înregistra peste trei milioane de euro pe an, în 2015 ajunge la 1-1,5 milioane de euro, scăderea rezultatelor fiind cauzată de începerea târzie a lucrărilor", a adăugat Aurel Vlaicu.

Pentru anul viitor, Gealan mizează pe revenirea activităţilor imobiliare şi pe stabilizarea pieţei, trendul ascendent fiind marcat atât de segmentul reabilitărilor, cât şi de creşterea proiectelor rezidenţiale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO