Companii

Gedeon Richter investeşte 4,6 mil. dolari în businessul cu medicamente

Gedeon Richter investeşte 4,6 mil. dolari în businessul...

Autor: Ana Maria Petcana

30.09.2013, 19:28 442

Grupul farmaceutic ungar Gedeon Richter derulează un proiect de investiţii cofinanţat din fonduri europene - „Investiţii în infrastructură, instrumente şi echipamente de cercetare-dezvoltare cu o relevanţă ştiinţifică şi economică sustenabilă“ - cu o valoare totală de 15,35 milioane lei (4,6 milioane dolari).

„Portofoliul Gedeon Richter de pe piaţa românească conţine mai mult de 120 de produse. În jur de jumătate sunt fabricate la Târgu-Mureş, iar un procent semnificativ din acestea ajunge la export. Ponderea exporturilor a avut un trend ascendent în ultimii ani. Principalele destinaţii sunt statele din Uniunea Europeană şi CIS (Comunitatea Statelor Independente - n.r.)“, a spus directorul general al grupului ungar, Erik Bogsch.

Anul trecut, vânzările Gedeon Richter în România au crescut cu 1,4% faţă de 2011, la 131,4 milioane de euro, evoluţia fiind susţinută de distribuţie şi retail. Operaţiunile din România au generat peste 11% din cifra de afaceri consolidată grupului (de 1,13 miliarde euro - n.r.), astfel că piaţa a ocupat prima poziţie între statele din Uniunea Europeană, unde activează, şi a doua poziţie în clasamentul tuturor pieţelor pe care este prezent Gedeon Richter, fiind devansată de Rusia.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 01.10.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO