Companii

GEFCO România - Accent pe dezvoltare

LOGISTICA

GEFCO  România - Accent pe dezvoltare

Autor: Bogdan Alecu

15.06.2021, 13:00 138

GEFCO Group se concentrează pe furnizarea de servicii logistice pentru producători în toate etapele acestora de activitate. Clienţii principali ai companiei fac parte din industria de automobile (producători de vehicule finite, precum şi producători de piese de schimb şi componente auto), dar nu numai. Companii din sectorul bunurilor de larg consum, ştiinţelor naturale, electronice şi electrocasnice, utilaje grele, producţie industrială, ramuri din industria de prelucrare a metalelor se numără, de asemenea, printre clienţii companiei.

GEFCO România a finalizat procesul de implementare a PDA (asistent digital personal) în toate platformele implicate în schema sa de distribuţie Groupage (GRP), îmbunătăţind nivelul serviciului oferit clienţilor săi locali şi internaţionali. Platformele situate în Joiţa, Arad, Bacău, Sibiu şi Cluj - marile oraşe implicate în soluţia GEFCO Groupage - au fost echipate cu cele mai bune echipamente tehnologice.

Soluţia tehnică vine ca răspuns la creşterea numărului de livrări de mărfuri, dar şi a exigenţei clienţilor, care vor livrări rapide şi precise, uşor de urmărit în timp real.

Ca urmare a rolului tot mai mare al transporturilor de grupaj din portofoliul de servicii al GEFCO România şi prin intensificarea digitalizării în toate industriile, declanşată de pandemia de COVID-19, finalizarea implementării PDA pe toate platformele GRP va aduce beneficii tuturor părţilor implicate în această soluţie.

„Prin acest proiect continuăm să venim în sprijinul clienţilor cu noi soluţii care vor crea valoare adăugată şi vor optimiza unele procese de lucru. Credem că, mai ales în condiţiile actuale, este necesară o abordare diferită, trebuie să punem mai mult accent pe transformarea digitală şi pe adoptarea noilor tehnologii în fluxurile noastre de business. Operaţiunile derulate împreună cu clienţii şi partenerii noştri vor fi mai uşor de urmărit şi vor putea fi accelerate prin folosirea PDA-urilor“, a declarat Dan Chiran, Overland & Contract Logistics Manager la GEFCO România.

Bogdan Ioniţă a fost numit la conducerea operaţiunilor locale în toamna anului 2020 după o experienţă de peste 14 ani în cadrul companiei.

Absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucureşti, Bogdan Ioniţă şi-a început cariera în domeniul logistic în 2001. În 2006, s-a alăturat echipei GEFCO ca director al departamentului Air&Sea. Pe măsură ce a dobândit mai multă experienţă în cadrul companiei, a preluat gestionarea activităţilor Overland (Rutier şi Feroviar) & Contract Logistics. Anul 2014 a însemnat numirea în funcţia de  Director Overland & Contract Logistics pentru GEFCO în Cehia, iar la scurt timp, atribuţiile sale acopereau clusterul Cehia - Slovacia. La începutul lui septembrie 2020 s-a întors în România şi a devenit director general al filialei de aici.

„GEFCO este renumită pentru dezvoltarea de soluţii logistice inteligente şi flexibile - nu numai pentru a răspunde aşteptărilor actuale ale clienţilor, ci şi pentru a le anticipa şi satisface nevoile viitoare. În prezent, a fost accelerat procesul de schimbări prin care au trecut în mod constant industriile şi pieţele de desfacere. Mai mult ca oricând, capacitatea de a te adapta rapid la noile realităţi, aflate în permanentă schimbare, cu scopul de a menţine agilitatea şi dexteritatea operaţiunilor, a devenit o caracteristică vitală pentru orice companie de servicii logistice. Mă bucur că GEFCO România are fundamente solide în această direcţie. Vom continua să sprijinim piaţa locală, la nivel naţional, cu soluţiile noastre bazate pe expertiză, spirit de colaborare şi o abordare inovatoare“, a declarat Bogdan Ioniţă, manager general al GEFCO România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO