Companii

General Electric este curtat de Electrolux şi de un start-up pentru divizia de electrocasnice

General Electric este curtat de Electrolux şi de un...

Autor: Daniela Stoican

14.08.2014, 15:38 348

Gigantul american General Electric (GE) ar putea să-şi vândă divizia de electrocasnice pentru aproximativ două miliarde de dolari, iar cele două companii interesate sunt suedezii de la Electrolux şi start-up-ul american Quirky, o companie care dezvoltă produse de consum, scrie Bloomberg, care citează surse familiarizate cu negocierile.

Purtătorii de cuvânt ai GE şi ai Quirky au refuzat să comenteze privind interesul pentru divizia de electrocasnice.

Electrolux intenţionează să îşi majoreze veniturile în Europa şi SUA. Deşi compania vrea să se extindă organic, CEO-ul companiei Keith McLoughlin a declarat recent că Electrolux ar lua în considerare achiziţiile „atunci când va vedea o oportunitate reală”.

Quirky creează produse pe baza ideilor trimise de o comunitate online, iar GE se numără printre sponsorii săi. Gigantul american a investit 30 de milioane de euro în Quirky în noiembrie.

După ce divizia financiară a GE ameninţa să tragă în jos compania în perioada 2008-2009 a crizei creditării, directorul general al GE a început să restructureze compania în jurul diviziilor industriale, vânzând grupuri imobiliare şi participaţii în bănci străine.

 Directorul financiar al companiei Jeff Bornstein a declarat recent într-un interviu că GE intenţionează să renunţe la operaţiuni financiare în valoare de 4 miliarde de dolari.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO