Companii

Geografia de business a României. Harta turistică a României: care sunt judeţele cu cea mai dezvoltată infrastructură turistică şi unde se concentrează cele mai multe hoteluri de lux? Doar 10 judeţe din România au o capacitate de cazare de peste 10.000 de locuri, însă la polul opus, judeţe precum Călăraşi, Giurgiu, Olt şi Vaslui numără sub 1.000 de locuri de cazare

Cazinoul din Constanţa

Cazinoul din Constanţa

Autor: Miruna Diaconu

03.09.2021, 18:45 2833

Ziarul Financiar continuă cu această hartă proiectul Geografia de business a României, care are ca scop cunoaşterea la nivel de detaliu a indicatorilor care arată gradul de dezvoltare a ţării.

Harta turistică a României este disproporţionată, mare parte din locurile de cazare se concentrează doar în cateva judeţe. Un sfert din locurile de cazare din ţară se află pe litoralul românesc, care numără peste 89.000 de locuri de cazare, deşi multe dintre unităţile de cazare funcţionează doar 3-5 luni pe an.

Doar 10 judeţe din România numără peste 10.000 de locuri de cazare şi anume Constanţa, Braşov, Bucureşti, Cluj, Bihor, Sibiu, Mureş, Vâlcea, Prahova şi Suceava. însă, ce au în comun toate aceste judeţe este faptul că au cele mai multe obiective turistice, dar şi printre cele mai promovate din ţară.

Astfel, în jurul celor mai cunoscute obiective turistice există şi cele mai multe unităţi de cazare construite, multe dintre ele, odată cu faima locului. Însă, acest lucru nu înseamnă că alte judeţe nu au potenţial turistic, însă, e nevoie de o reală colaborare între autorităţile judeţene şi cele locale alături de mediul privat pentru dezvoltarea turismului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO