Companii

George Copos a ieşit din afacerea ANA Pan, iar Alexandra Copos va dezvolta mai departe lanţul de cofetării

George Copos

George Copos

Autor: Mirabela Tiron

04.12.2018, 00:07 3620

Omul de afaceri George Copos a ieşit din acţionariatul lanţului de cofetării ANA Pan, pe care l-a dezvoltat la în­ce­putul anilor ’90 şi care a ajuns la afaceri de 25 mil. lei anul trecut. Pachetul de acţiuni a fost preluat de fiica lui, Alexandra Copos de Prada (50%) şi de Cristiana Copos (50%), potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

„Sunt mândru că Alexandra şi Cristiana vor duce istoria lanţului mai departe“, a fost singurul comentariu pe care l-a făcut George Copos, contactat ieri de ZF.

Afacerea ANA Pan a intrat pe creştere după 2014, când conducerea a fost preluată de fiica omului de afaceri. Sub conducerea Alexandrei Copos a fost deschisă cofe­tă­ria Ana Baking Co., situată pe Calea Dorobanţilor din Bu­cureşti. Datele oficiale de la Ministerul de Finanţe ara­tă că în 2017 ANA Pan a ajuns la o cifră de afaceri de circa 25 mil. lei, în creştere cu 15% faţă de anul precedent.

Lanţul Ana Pan operează 11 de ma­ga­zine proprii, unu în franciză, trei ma­gazine sub brandul Ana Baking şi două în supermarketurile Mega Image din Capi­tală. Cea mai mare contribuţie în businessul lanţului o are în continuare partea de co­fe­tărie, care aduce peste jumătate din vânzări.

George Copos controlează afa­ce­rile din turism, compa­nia Ana Ho­tels, ce cuprinde mai  multe hote­luri, dar şi afaceri în imobiliare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO