Companii

George Copos, Ana Hotels: Privind generaţia tânără, sunt optimist. Cred cu tărie că epoca cea mai performantă a capitalismului românesc abia de acum urmează

ANTREPRENORI LOCALI

George Copos, Ana Hotels: Privind generaţia tânără, sunt optimist. Cred cu tărie că epoca cea mai performantă a capitalismului românesc abia de acum urmează

George Copos, Ana Hotels: Unui antreprenor tânăr i-aş spune să creadă în el şi în potenţialul lui, potenţial care poate fi crescut doar printr-o educaţie temeinică, incluzând aici stagii solide de practică. Eu sunt şi navigator, între altele. În marinărie există o zicală: „Barca nu se scufundă dacă nu are găuri“.

Autor: Cristina Roşca

29.11.2019, 19:40 578

George Copos este implicat în continuare în sectorul hotelier cu Ana Hotels, dar are şi investiţii imobiliare.

Numele antreprenorului George Copos este legat de mai multe busi­nessuri locale, în principal de cele din hotelărie (Athé­née Pa­lace Hil­ton şi Crowne Plaza din Capi­tală, Eu­ro­pa din Efo­rie Nord sau Sport din Poiana Braşov), apoi de lanţul de cofetării-patiserii Ana Pan şi nu în ultimul rând de fabrica de motoare electrice Ana Imep.

Aceasta din urmă a fost vândută în primă­va­ra lui 2016 către ja­ponezii de la Nidec Cor­poration. În ceea ce priveşte reţeaua Ana Pan, omul de afaceri George Copos a ieşit din acţionariatul lan­ţului de cofetării pe care l-a dezvoltat la în­ce­putul anilor ’90, pa­chetul de acţiuni fiind pre­luat în 2018 de fiica lui, Ale­xandra Copos de Prada (50%) şi de Cristiana Copos (50%). Antrepre­norul este implicat în con­tinuare în sectorul hote­lier, având şi investiţii imo­biliare. De-a lungul anilor omul de afaceri a pariat şi pe o serie de alte busi­nessuri, de la fotbal (Rapid Bucureşti) la electro-IT (Ana Electronic, companie care importa şi distribuia produse de uz casnic, electronice şi electrocasnice).

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO