Companii

George Copos, Ana Hotels: Renovarea la Athénée Palace Hilton se va ridica la 30-40 mil. euro, în iunie finalizăm camerele

George Copos, Ana Hotels: Renovarea la Athénée Palace...

Autor: Mirabela Tiron

10.02.2022, 08:38 561

Compania hotelieră Ana Hotels, una dintre cele mai mari de pe piaţa locală, care operează hotelurile Athénée Palace Hilton şi Crowne Plaza din Capitală, dar şi ho­te­luri la mare şi în Poiana Braşov, a finalizat anul trecut cu venituri la nivelul a 63% din cele obţinute în anul de referinţă 2019, cel mai bun an din turism.

„Depăşim bugetul iniţial estimat de 25 mil. euro, in­ves­ti­ţia în renovare va ajunge la 30- 40 milioane de euro. Pe şantierul renovării lucrează 430 de oameni în fie­care zi. Renovăm o clădire ce datează din 1914, este greu să vii cu tehnologie modernă şi materiale. În iunie finalizăm re­no­varea camerelor, la final de an terminăm renovarea spa­ţi­ilor publice, iar în prima parte a anului viitor res­tau­ran­tele“, a declarat George Copos, proprietarul grupului hotelier Ana Hotels.

Investiţia este realizată parţial din fondurile proprii, iar o parte din bani vin dintr-un credit bancar  de la BRD  Groupe Société Générale.

Athénée Palace a trecut prin trei renovări fun­da­men­ta­le: prima în 1937, a doua în 1944 şi a treia în 1993. În oc­tom­brie 2020 Ana Hotels a început cea de-a patra mare re­no­vare a clădirii-monument, situată între Ate­neul Român şi Palatul Regal - de unde provine şi numele său.

„Sunt optimist. Pentru anul acesta estimăm venituri la nivelul de 70% din ce am obţinut în 2019. Anul trecut am reuşit să atingem 63% din veniturile obţinute în  2019. Hotelurile de la munte şi de la mare au mers foarte bine, cele din oraş (Capitală-n.red) mai slab dat fiind scăderea de pe partea de conferinţe“, a spus el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO