Companii

Georgeta Grecu, hotelul Cişmigiu din Capitală: Creştem expunerea pe plan internaţional pentru a atinge pieţe ca Asia sau SUA. S-a asociat cu Therme Spa pentru a atrage turişti cu pachete care includ cazare şi spa

Georgeta Grecu, hotelul Cişmigiu din Capitală: Creştem...

Autor: Mirabela Tiron

15.02.2022, 07:00 414

Hotelul de patru stele Cişmigiu din Bucureşti, una din clădirile monument ale oraşului, controlată de spaniolii de la Hercesa, estimează o creştere cu 15% a gradului mediu de ocupare anul acesta, dar şi a tarifului mediu, în condiţiile în care preconizează o dezgheţare a pieţei de business, potrivit oficialilor companiei.

„Vom investi în digitalizare şi vom creşte expunerea pe plan internaţional prin conectarea cu sisteme internaţionale de rezervari hoteliere, pentru a atinge pieţe mai îndepărtate, precum Asia sau SUA. În acest an estimăm o creştere cu 15% faţă de 2021, atât ca grad de ocupare, cât şi ca tarif mediu, dat fiind că aşteptăm să urmeze o dezgheţare a pieţei de business“, a declarat pentru ZF Georgeta Grecu, directorul general al hotelului. Hotelul Cişmigiu are o capacitate de cazare de 60 de apartamente.

Unitatea este controlată de spaniolii de la Hercesa, care au cumpărat clădirea în 2004 şi au transformat-o  într-un hotel de patru stele în centrul Capitalei, în urma unei investiţii de 15 milioane de euro. Anul trecut, cifra de afaceri a hotelului Cişmigiu a fost de 50% din cea a anului 2019, an de referinta în turismul românesc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO