Companii

Germanii de la Bosch dau startul construcţiei celei de-a doua clădiri de birouri pentru centrul de inginerie din Cluj. Investiţia ajunge la 21 milioane de euro

Germanii de la Bosch dau startul construcţiei celei de-a...

Autor: Cristina Bellu

13.07.2021, 11:55 11707

Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii, a anunţat oficial deschiderea şantierului pentru construirea unei noi clădiri de birouri în cadrul Centrului de Inginerie din Cluj, investiţie estimată la aproximativ 21 milioane de euro.

Lucrările de construcţie au început în martie 2021 şi vor fi finalizate în 2023, clădirea urmând să fie conectată cu sediul existent prin două pasarele. Ea se va întinde pe o suprafaţă construită de circa 10.000 de metri pătraţi şi zece etaje, fiind prevăzută cu o parcare subterană, arată datele furnizate de reprezentanţii companiei într-un comunicat.

„Activităţile de dezvoltare ale Grupului Bosch în Romania au crescut în mod constant şi sustenabil în ultimii ani, astfel că am decis extinderea Centrului de Inginerie din Cluj cu o a doua clădire, care să susţină această creştere şi să asigure infrastructura necesară pentru noi proiecte complexe”, explică Mihai Boldijar, director general al Robert Bosch şi reprezentantul Grupului Bosch în România.

Adiţional birourilor şi sălilor de şedinţe, noua clădire va oferi diferite facilităţi precum zone pentru testarea maşinilor, spaţiu dedicat proiectelor studenţeşti, sală de conferinţă şi zone de relaxare. Cele două clădiri de birouri ale centrului din Cluj pot găzdui în total peste 1.400 de angajaţi, care îşi vor desfăşura activitatea după un model de lucru hibrid.

„Investind în arii de importanţă pentru viitor, precum mobilitatea sustenabilă - automatizată, electrică şi conectată-, Internetul lucrurilor şi inteligenţa artificială, Bosch continuă să îşi extindă şi mai mult rolul de lider în inovaţie. Prin consolidarea poziţiei Centrului de Inginerie din Cluj, experţii noştri locali au o contribuţie din ce în ce mai mare la procesul de transformare a companiei la nivel global”, adaugă Boldijar.

Prima clădire a centrului a fost inaugurată în februarie 2020 şi dispune de  o suprafaţă construită de circa 17.000 metri pătraţi, dotată cu cu birouri flexibile.

Centrul de Inginerie din Cluj a realizat, în decursul ultimilor ani, diferite parteneriate strategice cu autorităţile locale, companiile partenere şi mediul academic, consolidându-şi, astfel, implicarea activă în comunităţile locale. În domeniul educaţiei, Bosch a dezvoltat la Cluj, din 2013, proiecte de lungă durată cu universităţile locale. În prezent, compania are în derulare trei programe de masterat şi patru cursuri universitare dezvoltate împreună cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca şi Universitatea „Babeş-Bolyai”. În acest context, centrul din Cluj oferă, anual, peste 50 de burse studenţilor talentaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO