Companii

Germanii de la Leoni pun la bătaie 175 de locuri de muncă în Bistriţa şi Bihor

Germanii de la Leoni pun la bătaie 175 de locuri de...

Autor: Laurentiu Cotu

06.11.2017, 00:07 996

Producătorul german de cabluri pentru industria auto Leoni, cu afaceri de 2,9 mld. lei, caută 175 de oameni ca să lucreze pe funcţiile disponibile în fabrica din Bistriţa-Năsăud şi Bihor, potrivit calculelor ZF pe baza in­for­maţiilor existente pe site-urile AJOFM (Agenţia Jude­ţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă) Bistriţa-Năsăud şi Bihor.

Pentru fabrica de cablaje din Bistriţa, compania germană caută 100 de muncitori necalificaţi la asamblarea şi montarea pieselor, cu studii gimnaziale, pe perioadă nedeterminată şi trei magazineri, iar pentru punctul de lucru Leoni din Bihor sunt disponibile în prezent 50 de locuri de muncă pentru muncitori necalificaţi, dar şi joburi pentru ingineri, proiectanţi sau tehnicieni.

Rezultatele din 2016 arată că cele trei companii deţinute de Leoni în România au avut o cifră de afaceri cumulată de 2,88 mld. lei (aproximativ 642 mil. euro), un câştig net de peste 29 mil. lei (circa 6,5 mil. euro) şi un număr mediu de 15.091 de angajaţi în cadrul celor trei companii deţinute pe plan local (Bistriţa, Arad şi Bascov-Piteşti), potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul de Finanţe.

Producătorii de componente auto întâmpină dificultăţi în recrutarea de muncitori necalificaţi şi din cauza faptului că o proporţie foarte mare din această categorie preferă să opteze pentru ajutor social decât pentru un job, potrivit reprezentanţilor agenţiei de recrutare ABC Human Capital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO