Companii

Germanii de la Stada construiesc o fabrică de medicamente de 48 de milioane de euro la Turda. Peste 20 mil. euro reprezintă ajutor de stat

Germanii de la Stada construiesc o fabrică de...

Autor: Georgiana Mihalache

20.01.2022, 00:07 1640

Stada România, unul dintre cele mai mari grupuri ger­mane din industria farma, cu afaceri anuale de 3 mld. euro, au decis să investească 48,3 milioane de euro într-o fabrică de medicamente în România, în oraşul Turda, judeţul Cluj.

Este prima investiţie străină în piaţa farmaceutică din ultimii zeci de ani, iar în total sunt estimate să se creeze 375 de noi locuri de muncă. Fabrica va fi construită în parcul industrial Arieş din Turda până în toamna lui 2024.

„Am ales Turda pentru că este o localitate situată în inima unei regiuni importante din punct de vedere strategic pentru grupul Stada. Amplasarea geografică a fabricii oferă în egală măsură legături rapide pentru transportul către toate pieţele europene“, a spus Mihai Fugarevici, directorul general al Stada România.

În total, fabrica va cuprinde nouă linii tehnologice pentru produse solide, dar germanii au posibilitatea să extindă liniile de fabricaţie până la 12.

În 2020, Stada România a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 21 milioane de euro, cifră care include şi vânzările produselor Walmark. La nivel de grup, Stada a raportat o cifră de afaceri de 3 miliarde de euro si EBITDA de 713.3 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO