Companii

Germanii de la wpd vor două proiecte eoliene uriaşe în Marea Neagră: Discutăm deja cu autorităţile locale. Avem alte proiecte de 1.300 MW în derulare în România

Germanii de la wpd vor două proiecte eoliene uriaşe în...

Autor: Roxana Petrescu

15.02.2022, 17:20 491

Deşi autorităţile locale au promis realizarea cadrului legal necesar pentru dezvoltarea proiectelor de energie eoliană offshore până la finalul anului trecut, criza preţurilor la energie probabil a mutat atenţia spre alte direcţii. Potrivit însă PNRR, până în prima jumătate a anului 2023 România trebuie să aibă un mecanism funcţional pentru investiţii în acest domeniu. Investitorii deja sunt în piaţă.

„La finalul lunii iulie, anul trecut, wpd offshore a devenit prima companie din România care a aplicat în mod oficial pentru dezvoltarea de proiecte eoliene offshore în Marea Neagră. Back Sea 1 (500 MW) şi Black Sea 2 (circa 1.400 MW) sunt cele două parcuri iar pentru acestea deja s-au constituit companiile de proiect“, se arată pe site-ul grupului german wpd, în cadrul unui comunicat de presă.

Capacitatea celor două proiecte este semnificativă, dacă se ia în calcul faptul că la acest moment România are în total o capacitate instalată de 3.000 de MW în proiecte eoliene, toate pe uscat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO