Companii

GFR, cel mai mare transportator privat de marfă pe calea ferată, a raportat afaceri de aproape 700 mil. lei

GFR, cel mai mare transportator privat de marfă pe calea...

Autor: Andreea Neferu

03.04.2015, 00:06 795
Grup Feroviar Român (GFR), cel mai mare transportator privat de marfă pe calea ferată, parte a grupului Grampet, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de circa 696 de milioane de lei (155 de milioane de euro), în scădere cu 5% în lei şi cu 7% în euro faţă de 2013, potrivit calculelor ZF pe baza datelor oferite de companie şi de la Ministerul de Finanţe.
 
„Într-un climat economic în general nefavorabil creş­terii, Grup Feroviar Român şi-a concentrat obiectivele pe consolidarea companiei“, potrivit informaţiilor furnizate de companie. GFR şi-a propus pentru 2015 „o consolidare şi uşoară creştere“ a veniturilor. Compania estimează că are în prezent o cotă de piaţă de 28-30% din sectorul transportului fe­roviar de marfă, în contextul în care operatorul de stat CFR Marfă, cel mai mare jucător din acest domeniu, are puţin peste 57% din piaţă, potrivit datelor ZF. Piaţa de transport marfă pe calea ferată se ridică anual la 50-60 de milioane de tone, arată informaţiile de la Institutul Naţional de Statistică. În medie, trenurile de mărfuri circulă cu 23 km/h în România, infrastructura feroviară deficitară fiind o problemă pentru jucătorii din piaţa de transport mărfuri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO