Companii

Gheorghe Piperea: Vom anula peste 100 de contracte la Oltchim

Gheorghe Piperea: Vom anula peste 100 de contracte la...

Autor: Adrian Cojocar

26.02.2013, 15:23 1376

Gheorghe Piperea, unul dintre reprezentanţii judiciari al celui mai mare combinat chimic din ţară, Oltchim Râmnicu Vâlcea, a declarat în cadrul conferinţei pe care a ţinut-o cu ocazia cauzelor intrării în insolvenţă a combinatul vâlcean că a identificat peste 100 de contracte care au prejudiciat societatea şi vor fi anulate în perioada următoare.

“Din cele peste 100 de contracte care vor fi anulate cele mai multe sunt încheiate cu companii care sunt deja în insolvenţă ei înşişi şi acele sume este evident că vor fi pierdute. Acesta este rezultatul când declanşezi procedura de insolvenţă mai târziu decât trebuie. În urma anulării acestor contracte urmează să se declanşeze răspunderea pecuniară şi răspunderea penală a unor persoane pentru că sunt persoane fizice şi juridice culpabile de insolvenţa Oltchim”, a declarat Gheorghe Piperea.

Din declaraţiile administratorului judiciar şi al ministrului economiei Varujan Vosgania se înţelege că la unele dintre aceste firme care au încheiat contracte “imorale” cu Oltchim se află în spate familia Roibu, prin Călin Roibu, fiul fostului director general Constantin Roibu, care a condus combinatul timp de 20 de ani, precum şi Gheorghe Roibu, fratele acestuia dar şi Mihai Diculoiu, şeful sindicatului din cadrul Oltchim.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO