Companii

Gheorghe Răcaru, Blue Air: Ne trebuie un program coerent pentru a aduce turişti în ţară. Niciun ministru nu a făcut vreun astfel de program până acum

Gheorghe Răcaru, directorul general al Blue Air

Gheorghe Răcaru, directorul general al Blue Air

Autor: Mirabela Tiron

01.12.2014, 19:14 498
Gheorghe Răcaru, directorul ge­ne­ral al companiei aeriene low-cost Blue Air, spune că este dificil de apreciat dacă Ro­mâ­nia poate avea o creştere economică anuală de 5%, însă susţine că sectorul turistic poate creşte doar dacă vor fi aduşi turişti străini în ţară.
 
„Cred că dezvoltarea turismului se poate face doar prin incoming (aducere de străini în ţară - n. red.). Ne trebuie un pro­gram coerent din punctul de vedere al  promo­vării pentru a aduce turişti în ţară. Până acum nimeni din cei care au condus Mi­nis­terul Turismului nu a venit cu un astfel de program“, a declarat pentru ZF Gheor­ghe Răcaru, care conduce a treia cea mai mare companie aeriană de pe piaţa locală.
 
Ziarul Financiar a dat startul proiectului „România 5%“, prin care mobilizează clasa de business autohtonă - antreprenori şi com­panii private - pentru a crea o platformă de re­lansare economică a României. Cu o creş­tere estimată astăzi la doar 2,2% pentru 2014 şi 2,4% pentru 2015, se pune tot mai mult problema dacă convergenţa României cu Occidentul se va realiza.
 
Blue Air, care şi-a schimbat acţionarii în primă­vara anului trecut, transportă anual  1,3-1,4 milioane de pasageri. Transpor­ta­to­rul low-cost deţine alături de compania de stat Tarom şi de Wizz Air două treimi din tra­ficul aerian de pasageri din România. Blue Air are cele mai  multe zboruri de pe aero­portul Henri Coandă (Otopeni), cel mai mare din ţară.
 
Anul trecut în România s-au cazat doar 1,7 milioane de turişti străini,  arată datele de la Institutul Naţional de Statistică. Vizi­tatorii străini au cheltuit în România 5 mld. lei (1,2 mld. euro), în timp ce românii au lăsat în străinătate 1,5 miliarde de euro, potrivit BNR.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO