Companii

Gică Popescu aduce cu 20 de milioane de euro hotelul Courtyard Marriott la Bucureşti

Gică Popescu aduce cu 20 de milioane de euro hotelul Courtyard Marriott la Bucureşti

Gică Popescu (stânga) a bătut palma cu John Litzenberger, vicepreşedintele Marriott International Lodging Development Europe, pentru a aduce brandul Courtyard Marriott la Bucureşti

Autor: Cristina Roşca

30.04.2012, 00:05 1900

Fostul fotbalist Gică Popescu, care deţine pe piaţa locală afaceri în domeniul imobiliar, va investi 20 de milioane de euro în construcţia la Bucureşti a primului hotel Courtyard Marriott, unul dintre brandurile grupului Marriott International.

Gigantul din domeniul hotelier, care deţine în portofoliu nume precum Ritz-Carlton, JW Marriot sau Bvlgari Hotel & Resorts, este prezent deja pe piaţa locală de mai bine de un deceniu cu hotelul de cinci stele JW Marriott Bucharest Grand Hotel din Capitală.

La finalul săptămânii trecute fostul fotbalist a semnat cu Marriott International un acord care îi permite românului să construiască la Bucureşti un hotel sub brandul Courtyard Marriott. Acesta va fi amplasat în centrul capitalei, va avea 146 de camere, patru săli de conferinţă, restaurant, bar, spa şi spaţii comerciale şi va fi încadrat în categoria patru stele. Reprezentanţii celor două părţi nu oferă detalii despre locaţia hotelului, însă spun că lucrările de construcţie vor demara în luna iulie a acestui an, urmând a fi încheiate după 18 luni.

Fostul fotbalist va investi prin intermediul firmei Gică Popescu Hotels circa 20 de milioane de euro în dezvoltarea acestui proiect, primul dezvoltat de companie în parteneriat cu grupul hotelier internaţional.

Au bătut palma după negocieri de lungă durată

Prin parteneriatul semnat între cele două părţi, compania Gică Popescu Hotels a primit acordul oficial de construcţie, dezvoltare şi operare a primului hotel marca Courtyard Marriott din România, care se va numi Courtyard Marriott Bucharest Hotel.

Courtyard Marriott, marcă a grupului Marriott International, deţine la nivel mondial peste 900 de hoteluri, primul fiind deschis acum aproape trei decenii. În regiune sub acest brand sunt deschise hoteluri în Cehia, Ungaria şi Polonia, România fiind astfel ultima care se înscrie pe această listă.

"Deschiderea unui nou hotel marca Marriott în România reprezintă pentru noi o materializare a dorinţei de a le prezenta clienţilor noştri o ofertă cât mai bogată de servicii (...). Avem deja o poveste de succes în România cu JW Marriott Bucharest Grand Hotel şi sunt sigur că o putem repeta şi pentru noul Courtyard Marriott", a declarat John Litzenberger, vicepreşedintele Marriott International Lodging Development Europe.

La rândul său, Gică Popescu, care ocupă şi funcţia de preşedinte al Gică Popescu Hotels, spune: "Sunt mulţumit că după negocieri de foarte lungă durată managementul Marriott International a considerat că un nou proiect marca Marriott în România este oportun şi de viitor. (...) Sunt onorat că sunt partener al Marriott International şi, de asemenea, că împreună vom dezvolta o investiţie aici, în România".

Compania Gică Popescu Hotels a primit consultanţă în acest proiect de la compania de management şi consultanţă în industria ospitalităţii din România Trend Hospitality. Hotelul urmează a fi proiectat de biroul de arhitectură Architect Service.

Zeci de hoteluri de patru stele

Pe segmentul de patru stele din capitală mai există câteva zeci de hoteluri, cu o capacitate de 4.500 de locuri, printre care Caro, Phoenicia, Rin Grand Hotel şi Crown Plaza. Fostul fotbalist Gică Popescu are mai mai multe afaceri în domeniul imobiliar. El a construit împreună cu partenerii de afaceri Marius Roateş şi George Şaguna un complex comercial Doldora în zona cartierului Rahova din Capitală. Cei trei au anunţat recent că vor continua investiţia în Rahova prin construirea unui ansamblu rezidenţial cu 400 de apartamente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO