Companii

Gică Popescu şi partenerii lui de afaceri vor să facă 400 de apartamente "economice" în Rahova

Gică Popescu şi partenerii lui de afaceri vor să facă 400 de apartamente „economice“ în Rahova

Autor: Mirabela Tiron

15.03.2012, 10:29 4107

"Etapa a doua după dezvoltarea Doldora constă în construirea a 400 de apartamente pe o suprafaţă de 8.000 de metri pătraţi în aceeaşi zonă în care se află megamarketul", a declarat Marius Roateş, partenerul lui Gică Popescu.

El susţine că în prezent se curăţă terenul pe care se vor ridica patru clădiri iar până la finalul acestui an se va demara construirea ansamblului rezidenţial.

O piaţă în scădere puternică

Anunţul vine în condiţiile în care piaţa locuinţelor din Bucureşti a avut anul trecut un ritm de scădere de cinci ori mai mare decât întreaga piaţă a construcţiilor, estimată la circa 9,3 miliarde de euro în 2011.

Şase dintre cele mai mari 12 ansambluri rezidenţiale din Bucureşti intrate în insolvenţă au clacat în ultimul an.

Cele mai mari 12 ansambluri rezidenţiale din Bucureşti intrate în insolvenţă sau faliment în ultimii ani de criză cuprind peste 4.000 de apartamente şi au implicat investiţii cumulate de peste 300 de milioane de euro.

Aceste proiecte reprezintă peste jumătate din numărul total de locuinţe construite în regiunea Bucureşti-Ilfov într-un an (6.700 de unităţi în 2010), iar impactul în piaţă a fost descurajant pentru toţi actorii implicaţi, de la investitori şi bănci finanţatoare la potenţialii clienţi care se tem să mai cumpere apartamente în proiecte nefinalizate.

Cele mai mari ansambluri în această situaţie sunt Planorama din Colentina şi Asmita Gardens de pe Splaiul Unirii, dar cele mai multe proiecte în insolvenţă sunt în nordul Capitalei şi în localităţile adiacente, precum Voluntari sau Tunari.

Nu se sperie de insolvenţele altor ansambluri rezidenţiale

Întrebat de ZF dacă nu îi descurajează stadiul în care se află multe ansambluri rezidenţiale, Marius Roateş a declarat că nu îi sperie deloc acest lucru.

"Vedeta industriei imobiliare au fost apartamentele economice în ultimii trei ani, iar noi asta plănuim să facem. Din locuinţele pe care vrem să le dezvoltăm 65% vor fi apartamente de două camere.

Preţul unui apartament se va ridica la 40.000 de euro fără TVA, deci vom vinde apartamente economice. Vrem să facem un ansamblu după modelul Militari Residence", a spus el.

Roateş nu a dorit să precizeze la cât se va ridica investiţia, ci a menţionat doar că aceasta se va face în etape, iar în prezent se negociază contractarea unui credit.

Şi în urmă cu câţiva ani fostul fotbalist Gică Popescu anunţa mai multe proiecte imobiliare. Mai mult, el declara că va deschide un hotel de patru stele pe lângă primăria sectorului unu, deşi închisese în 2010 hotelul Amfiteatru din Calafat, din cauza pierderilor înregistrate.

În 2010 Gică Popescu, ale cărui câştiguri din fotbal au fost estimate între 10 şi 20 de milioane de dolari, a dezvoltat complexul Doldora pe fostul teren de pe Calea Rahovei al fabricii de vopsea Fabryo Corporation în parteneriat cu Marius Valentin Roateş şi George Şaguna, ce deţin fiecare un pachet de 37,5% din acţiuni la compania Doldora Capital. Fostul fotbalist controlează 25% din firmă.

La patru luni de la deschidere bazarul în care fostul fotbalist Gică Popescu şi alţi doi parteneri au investit 10 milioane de euro se transforma în supermarket, modelul iniţial de business neaducând rezultatele aşteptate.

Ce s-a schimbat la Doldora Bazaar

Conceptul iniţial care a stat la baza dezvoltării acestui centru comercial numit Doldora Bazaar a fost unul asemănător cu cel folosit de IDM, SIR sau Dragonul Roşu.

Iniţial, Doldora Bazaar, cu o suprafaţă construită de 7.500 de metri pătraţi, a fost gândit ca un spaţiu care să permită prezenţa a 100 de magazine perimetrale şi a 325 de standuri centrale (boxuri).

Rezentanţii Doldora susţineau la deschidere că aşteaptă de la bazarul din Rahova încasări de 150.000 de euro pe lună din chirii, în condiţiile în care suprafaţa centrului comercial va fi închiriată în proporţie de 87%.

În prezent centrul comercial funcţionează sub numele de Doldora Mega Market.

"Pe aproape 2.000 de metri pătraţi se întinde supermarketul, iar pe încă 2.000 sunt chioşcuri. Am deschis şi o brutărie în acest complex, o investiţie de 100.000 de euro şi plănuim să facem şi o zonă dedicată produselor din carne şi celor congelate", a spus el.

Roateş nu a dorit să ofere informaţii cu privire la încasările obţinute anul trecut la Doldora.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO