Companii

Gigantii japonezi isi dau mana

26.06.2000, 00:00 23



Cei mai importanti producatori japonezi de echipamente electronice, Toshiba, Matsushita Electric si Sony, au anuntat ca vor colabora pentru a realiza un format standard pentru urmatoarea generatie de adaptoare TV destinate accesului la web si receptiei programelor prin satelit.

Alianta va permite celor trei companii, care produc jumatate din televizoarele vandute in Japonia, sa atraga telespectatorii cu servicii de televiziune prin satelit, care vor fi introduse in curand in aceasta tara.

"Unindu-si fortele, cele trei firme vor putea sa determine mai multi producatori sa adopte acelasi format, ceea ce va permite o crestere in ansamblu a pietei", a afirmat un purtator de cuvant al grupului Sony.

Cei trei giganti vor elabora impreuna un format standard care permite preluarea semnalului de la satelitii de emisie si de la viitoarea generatie de sateliti de comunicatii, permitand producatorilor sa-si micsoreze costurile.

In prezent, satelitii de emisie si de comunicatii utilizeaza tehnologii de codificare si decodificare diferite, clientii fiind nevoiti sa achizitioneze cate un aparat de receptie pentru fiecare dintre aceste servicii.

Firmele partenere spera sa finalizeze elaborarea noului standard pana in luna martie a anului viitor, ceea ce le va permite sa inceapa comercializarea produselor bazate pe aceasta tehnologie incepand cu vara aceluiasi an.

Televiziunea publica NHK difuzeaza in prezent unele programe prin intermediul unui satelit de emisie, acestea fiind urmarite de 13 milioane de abonati, iar compania SkyPerfecTV a devenit singura televiziune nationala care difuzeaza printr-un satelit comercial, avand la momentul actual peste 2 milioane de abonati.

Anuntul privind formarea aliantei dintre cei trei producatori nu a majorat cotele lor bursiere, datorita unei apatii generale in privinta actiunilor din sectorul tehnologic japonez.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO