Companii

Gigantul american Whirlpool intră în producţia de electrocasnice din România prin preluarea a 25% din acţiunile Arctic. Whirlpool are producţie de electrocasnice în alte ţări din Europa, în frunte cu Polonia, dar pentru americani România nu a fost niciodată altceva decât o piaţă de desfacere

Gigantul american Whirlpool intră în producţia de...

Autor: Cristina RoÅŸca

18.01.2023, 17:45 3177

Doi dintre cei mai mari jucători din producţia de electrocasnice din lume – gigantul american Whirlpool şi grupul Arcelik din Turcia - îşi pun laolaltă operaţiunile din Europa, urmând a crea o entitate cu 20.000 de salariaţi şi vânzări de 6 mld. euro, potrivit presei internaţionale.

Această decizie afectează şi activitatea producătorului de electrocasnice Arctic, o companie românească ce are o istorie de circa 60 de ani, care de două decenii se află în portofoliul Arcelik.

În timpul ultimilor aproape 20 de ani, turcii au investit constant în dezvoltarea activităţii locale, inclusiv în construcţia unei a doua fabrici, cea de la Ulmi, judeţul Dâmboviţa, unde se produc maşini de spălat. La Găeşti, judeţul Dâmboviţa, în fabrica iniţială, se realizează frigidere.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO