Companii

Gigantul din industria de modă H&M şi-a înfiinţat o companie cu activitate de IT la Bucureşti

Gigantul din industria de modă H&M şi-a înfiinţat o...
Foto: Profimedia

Autor: Cristina Roşca

08.06.2023, 00:07 919

Retailerul de modă H&M din Suedia, unul dintre cei mai importanţi actori de profil din lume, a înfiinţat o nouă companie în România, de această dată una cu activitate de IT.

H&M Hennes & Mauritz Ro Services SRL a fost fondată în 2022, în luna mai, şi are CAEN-ul (obiectul de activitate) 6202 - Activităţi de consultanţă în tehnologia informaţiei. „În acest moment, compania este inactivă", au spus reprezentanţii H&M la solicitarea ZF privind activitatea acestei firme şi planurile pe care grupul le are pentru piaţa locală.

Ei nu au dorit să ofere alte detalii privind scopul şi motivul înfiinţării ei, dar au spus că nu este pentru un centru IT H&M nu este singurul actor economic care a făcut o astfel de mutare - să îşi deschidă firmă cu CAEN de tehnologie, cel mai recent exemplu fiind cel al gigantului din industria cosmetică Estee Lauder. Companiile vin aici pentru că există deja o piaţă dezvoltată şi cu forţă de muncă bine pregătită.

Alte companii care au acelaşi CAEN ca noua firmă a H&M sunt IBM România, Amazon Development Center sau Pentalog România, conform platformei de analiză a companiilor termene.ro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO