Companii

Gigantul farmaceutic Roche este gata să conteste în instanţă amenda venită din partea Consiliului Concurenţei. La ce sumă se ridică aceasta

Gigantul farmaceutic Roche este gata să conteste în...

Autor: Laura Albu, Dorin Oancea, Mediafax

23.01.2020, 13:15 288

Compania farmaceutică Roche România va acţiona în instanţă decizia Consiliului Concurenţei de a-i aplica o amendă de peste 12 milioane de euro în urma a două investigaţii începute în 2017. Roche susţine că autoritatea nu a luat în considerare dovezile care îi susţin nevinovăţia.

„Din nefericire, concluziile celor doua investigaţii limitează masiv accesul pacientilor la tratamentele de care au nevoie. Compania nostra va contesta în instanţa deciziile Consiliului Concurenţei în investigatiile nr. 1138/2017 şi 1127/2017, deoarece, cu rea-credinta, Consiliul Concurenţei nu a luat în considerare o serie de dovezi ce susţin nevinovăţia companiei, şi a ignorat în totalitate o hotarare judecatoreasca definitiva ce stabileşte acest lucru, în cazul investigaţiei privind achiziţia centralizată de produse oncologice”, a comunicat Roche pentru MEDIAFAX.

Reprezentanţii companiei mai susţin că „pe langa contestarea în instanţa a celor două decizii, ne rezervam dreptul de a depune plângere penală împotriva tuturor celor ce se fac vinovaţi de emiterea acestor decizii ce au un vădit caracter părtinitor şi lipsit de profesionalism”.

Consiliul Concurenţei a sancţionat compania farmaceutică Roche România SRL cu amenzi în valoare totală de 59.967.944 lei (12.857.897 euro) pentru abuz de poziţie dominantă pe piaţa unor produse oncologice din România, a informat miercuri, autoritatea.

Sancţiunile au fost aplicate în urma a două investigaţii declanşate în anul 2017. În cadrul primei investigaţii, autoritatea de concurenţă a constatat că, în perioada 2017 – 2019, producătorul Roche adoptat o strategie comercială menită să elimine concurenţa la licitaţii şi să întârzie intrarea pe piaţă a unor medicamente similare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO