Companii

Gigantul francez Veolia, acţionarul Apa Nova, negociază preluarea Frigotehnica Bucureşti. Tranzacţia s-ar putea ridica la câteva zeci de milioane de euro

Gigantul francez Veolia, acţionarul Apa Nova, negociază...

Autor: Cristina Roşca

12.05.2017, 00:07 2181

Gigantul francez Veolia, care controlează Apa Nova, compania care asigură serviciile de canalizare şi fur­nizare a apei potabile în Bucureşti, negociază preluarea Frigotehnica, una dintre cele mai mari companii de producţie şi montaj pentru instalaţii frigorifice din România.

Vânzătorul este fondul de investiţii Axxess Capital, unul dintre cei mai activi jucători de pe piaţa de private equity din România, condus de românul Horia Manda.

Până la închiderea ediţiei niciuna dintre cele două părţi nu a răspuns solicitării ZF privind această mutare.

Frigotehnica a terminat anul 2015 cu o cifră de afaceri de 56 mil. lei, potrivit datelor disponibile pe site-ul Ministerului de Finanţe. Acesta este ultimul an pentru care există date financiare publice. Pentru 2016, compania estima anetrior o creştere de 15% a afacerii. Circa o treime din business provine de pe pieţele externe, potrivit datelor ZF. Grupul Veolia, care deţine local Apa Nova, este un gigant cu afaceri anuale de 24 mld. euro. Compania are activităţi în toată lumea şi în domenii diferite, de la utilităţi la energie şi transport public, conform datelor existente. Intrarea francezilor în acţionariatul Frigo­tehnica ar însemna o mutare majoră a unui investitor strategic francez în producţia locală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO