Companii

Gigantul trader elveţian Ameropa vrea să cumpere baza Comcereal Fundulea. Tranzacţia, estimată la 3,5 mil. euro

Gigantul trader elveţian Ameropa vrea să cumpere baza...

Autor: Roana Rotaru

05.09.2018, 00:07 1081

Elveţienii de la Ameropa, cei mai mari traderi de cereale din România, vor să cumpere compania Comcereal Fundulea  din judeţul Călăraşi, o companie cu activităţi în comerţul cu cereale şi producţia vegetală, deţinută majoritar de antreprenorul Constantin Dumitru.

Valoarea tranzacţiei este estimată de ZF la peste 3,5 mil. euro, Comcereal Fundulea având  silozuri şi magazii de depozitare a cerealelor cu o capacitatea totală de peste 65.000 tone în Fundulea, Săruleşti şi Ştefăneşti.

„Suntem în negocieri de câteva luni bune. Încă nu se ştie. Suntem în due diligence. Poate să nu se întâmple nimic. Deocamdată nu prea ne înţelegem. Trebuie să mai îmi dea un răspuns şi apoi să vedem. Avem o ofertă la pachet, ofertă pe o bucată. Sunt mai multe variante. Într-o zi-două ar trebui să se hotărască“, a spus Ştefan Dumitru, administratorul Comcereal Fundulea.

Aceasta ar fi cea de-a treia tranzacţie a elveţienilor din 2018 după ce în luna iunie Ameropa a mai achiziţionat 40% din companiile Promat Comimpex (Satu Mare) şi Agroind Cauaceu (Bihor), ambele cu activităţi în distri­buţia materiilor prime agricole şi comerţul cu cereale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO