Companii

Gigantul Verbund reia o investiţie de 85 mil. euro în eoliene. Proiecte cât un reactor de la Cernavodă au avize de la Transelectrica

Gigantul Verbund reia o investiţie de 85 mil. euro în...

Autor: Roxana Petrescu

15.03.2021, 19:30 278

♦ În următorii cinci ani de zile, România ar putea vedea investiţii de peste 2 miliarde de euro în energie eoliană ♦ Greii verzi sunt deja la uşa Transelectricăi pentru avize.

Verbund, cel mai mare producător de energie din Austria, cu un business de 2,5 miliarde de euro în primele nouă luni ale anului trecut, a reluat un proiect de 57 MW, în Tulcea, noua dată de punere în funcţiune fiind 2024. Potrivit informaţiilor existente, pentru a monta un MW eolian onshore, investiţiile necesare sunt de circa 1,5 milioane de euro, astfel că proiectul austriecilor s-ar putea ridica la 85 de milioane de euro.

„Era un proiect pus pe hold din cauza schimbărilor din schema suport, dar s-au decis să îl reia“, spun surse din piaţă.

Potrivit datelor de pe site-ul Transelectrica, Verbund şi-a reînnoit contractul la finalul anului 2019. Oficialii companiei nu au oferit nicio informarţie suplimentară până la închiderea ediţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO