Companii

Gilead Sciences, companie biofarmaceutică americană specializată în tratamente pentru infecţia HIV, dar şi pentru hepatită şi cancer, va înfiinţa anul viitor o subsidiară în România, pentru activităţi de marketing

Gilead Sciences, companie biofarmaceutică americană...

Autor: Roxana Rosu

12.05.2021, 14:29 545

Gilead Sciences, companie biofarmaceutică americană specializată în tratamente pentru infecţia HIV, va înfiinţa anul viitor o subsidiară în România, pentru desfăşurarea activităţilor de marketing.

Subsidiara va începe să desfăşoare activităţi de marketing de la 1 ianuarie 2022.  

“România a devenit în mod particular o ţară strategică pentru Gilead, al cărei obiectiv principal este de a oferi soluţii medicale inovatoare pentru nevoile pacienţilor. Pentru a ne consolida parteneriatul cu toţi partenerii strategici ai sistemului de sănătate, ne stabilim prezenţa directă aici, considerând că această proximitate va adăuga valoare pentru toţi cei implicaţi,” a declarat Dr. Sabine Tews, General Manager Eastern Europe, Executive Director Gilead.

De mai bine de 30 de ani, Gilead este un lider în inovaţie în domeniul HIV, contribuind la progresele realizate în cercetarea, tratamentul, prevenirea, testarea şi îngrijirea pacienţilor diagnosticaţi cu această boală. Tratamentele antiretrovirale sunt folosite de câteva milioane de persoane care trăiesc cu HIV.

De asemenea, Gilead a livrat patru tratamente pentru virusul hepatitei cronice C şi este unul dintre pionierii în transformarea îngrijirii persoanelor cu virusul hepatitei cronice B.

Un alt segment pe care este activă companie este cel al tratamentelor oncologice.

Compania intenţionează să aducă în România mai multe terapii transformative care abordează condiţii medicale complexe în domenii precum virologia, oncologia şi bolile inflamatorii.

Gilead operează în peste 35 de ţări din întreaga lume, cu sediul în Foster City, California.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO