Companii

Giuseppe Lavazza, preşedintele grupului italian Lavazza: România este o ţară foarte importantă pentru grupul nostru, a avut mereu tendinţa de a creşte din punctul de vedere al consumului de cafea

Giuseppe Lavazza, preşedintele grupului Lavazza: Vrem să ne consolidăm prezenţa pe segmentele care înregistrează cea mai mare dinamică, adică cel de cafea boabe şi cel de capsule.

Giuseppe Lavazza, preşedintele grupului Lavazza: Vrem să ne consolidăm prezenţa pe segmentele care înregistrează cea mai mare dinamică, adică cel de cafea boabe şi cel de capsule.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

05.06.2023, 10:30 204

♦ Dacă în 2020, o pondere de 60% din cifra de afaceri înregistrată de Lavazza venea din Italia, iar restul era contribuţia pieţelor internaţionale, în prezent Italia contribuie doar cu 30%, ceea ce înseamnă o expansiune internaţională intensă.

Grupul italian Lavazza, activ pe piaţa cafelei, are în vedere să se dezvolte în România, unde cererea de cafea este în con­tinuă creştere, în ciuda unui context econo­mic dificil, la fel ca în restul Europei.

„Ultimii ani au fost marcaţi de pandemia de COVID-19, iar mediul economic încă este complicat din cauza problemelor geopolitice, generate de războiul dintre Ucraina şi Rusia, a inflaţiei, care rămâne o problemă ma­joră, a riscurilor de recesiune“, a spus Giuseppe Lavazza, preşedintele grupului Lavazza, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate la Paris, cu ocazia turneului de tenis Roland Garros, unde Lavazza este şi în acest an partener.

Grupul a înregistrat în 2022 o cifră de a­fa­ceri de 2,7 miliarde de euro, după o creşte­re de 17% faţă de anul precedent, atingând astfel nivelul anterior pandemiei, din 2019. „Obiectivul este ca, în următorii ani, până în 2026, să ajungem la o cifră de afaceri de 4 miliarde de euro.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO