Companii

Global Capital: Banca Transilvania, Erste şi alte patru bănci vor oferi un credit sindicalizat de 1,380 mld. lei fondului de investiţii Mid Europa pentru preluarea Profi

Global Capital: Banca Transilvania, Erste şi alte patru...

Autor: Cristina Roşca, Liviu Popescu

25.01.2017, 18:10 1771

Un grup de şase bănci îşi unesc forţele pentru a oferi un credit sindicalizat în valoare de 1,38 mld. lei (305 mil. euro) fondului de investiţii Mid Europa Partners pentru finanţarea achiziţiei lanţului de supermarketuri Profi, scrie site-ul de ştiri globalcapital.com.

Cele şase bănci care se înscriu să ofere bani fondului de investiţii sunt Banca Transilvania, grupul austriac Erste, Citi, ING Bank, Unicredit şi Raiffeisen Bank international, potrivit aceleiaşi surse. Banca Transilvania şi Erste sunt cele mai noi nume de pe listă, conform globalcapital.com. Oficialii Banca Transilvania nu comentează informaţia, pe când cei ai Mid Europa Partners nu au răspuns solicitării ZF.

Totuşi, Nikolaus Bethlen, partener la Mid Europa, a declarat recent pentru ZF că fondul de investiţii are propriii bani pentru a plăti achiziţia reţelei Profi din România şi nu trebuie să ia împrumuturi de la bănci. „Avem banii. Avem capitalul nostru suficient, 3 miliarde de euro. Odată ce Consiliul Concurenţei va da aprobarea, vom plăti banii“, a menţionat Bethlen într-o discuţie cu ZF la Viena.

Mid Europa Partener a cumpărat la finalul anului trecut lanţul de 500 de supermarketuri Profi în schimbul sumei de 533 mil. euro de la un alt fond de investiţii, Enterprise Investors. Aceasta a fost cea mai importantă tranzacţie din retailul autohton şi una dintre cele mai mari acorduri semnate anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO