Companii

Globalworth: Vrem să aducem lângă Dacia noi chiriaşi la Oarja

Globalworth: Vrem să aducem lângă Dacia noi chiriaşi...

Autor: Bogdan Alecu

28.07.2017, 00:07 1817

Fondul de investiţii Globalworth, cel mai mare proprietar de birouri din România, are în plan o dezvoltare mai puternică inclusiv pe sectorul industrial şi vrea să construiască noi depozite pentru a atrage şi alţi chiriaşi în afară de Dacia pe plaftorma de la Oarja.

„La Oarja avem posibilitatea de a extinde platforma logistică şi de a aduce şi alţi chiriaşi. Discutăm acum cu potenţiali chiriaşi pentru acest lucru şi luăm în calcul realizarea de noi investiţii acolo“, a spus Dimitris Raptis, CEO adjunct şi chief investment officer în cadrul Globalworth.

Centrul de piese de schimb a fost deschis în 2010 şi are o suprafaţă de 65.000 mp, iar Dacia a fost singurul chiriaş de pe platformă.

Depozitul de la Oarja a fost achiziţionat la începutul anului de la omul de afaceri Simon Roth contra sumei de 42,5 mil. euro. Decizia vine în contextul în care cererea pentru centre logistice este tot mai mare, iar gradul de neocupare este de sub 1% în zona Piteştiului, potrivit datelor C&W Echinox.

Cele mai mari dealuri încheiate anul acesta la Piteşti au fost de către CEVA Logistics, care a contractat 10.000 mp de la WDP Park şi Arctic, care a contractat 21.000 mp de la CTPark Piteşti. Mai mult, după preluare, Globalworth deţine acum 45% din spaţiile logistice din Argeş.

Tot anul acesta, Globalworth continuă extinderea parcului industrial Timişoara Airport Park de la 82.000 mp la aproape 95.000 mp, având în prezent un grad de ocupare de aproape 100%, iar drept chiriaşi companii din auto precum Valeo, Continental sau Elster Rometrics.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO