Companii

Glovo a încheiat un parteneriat în valoare de 100 de milioane de dolari cu o firmă imobiliară din Elveţia şi plănuieşte să extindă spaţiile de livrare şi stocare, inclusiv în România

Glovo a încheiat un parteneriat în valoare de 100 de...

Autor: Eduard Ivanovici

19.01.2021, 16:09 412

Platforma de food delivery Glovo a încheiat un parteneriat strategic de 100 de milioane de euro cu Stoneweg SA, o firmă imobiliară din Elveţia, pentru a-şi extinde reţeaua de livrări în ţări precum Spania, Italia, Portugalia şi România.

Compania cu sediul în Barcelona plănuieşte să ajungă de la 18 la 100 de spaţii de livrare şi stocare până la sfârşitul anului. Printre locaţiile luate în vizor de companie se numără oraşe precum Bucureşti, Porto, Roma şi Valencia.

„Suntem martorii celei de-a treia generaţii a comerţului, de vreme ce există modul tradiţional de a face cumpărături, comerţul virtual şi, acum, comerţul rapid care îţi aduce pachetul în faţa uşii într-un interval de circa 30 de minute”, spune CEO-ul Oscar Pierre, conform Bloomberg.

Banii vor fi folosiţi pentru a îmbunătăţi divizia de business q-commerce (quick commerce – comerţ rapid), care oferă posibilitatea de a livra un pachet în numai o jumătate de oră.

Comenzile din cadrul q-commerce au crescut cu 300% faţă de anul trecut, iar Globo plănuieşte să angajeze în cadrul diviziei circa 500 de oameni până la sfârşitul lui 2020. Compania numără până acum 1.900 de angajaţi.

Glovo şi alte companii de food delivery au înregistrat o creştere semnificativă a operaţiunilor în timpul pandemiei de COVID-19, pe măsură ce restricţiile de circulaţie  au forţat restaurantele să îşi închidă uşile şi să accepte comenzi doar în regim expres.

Astfel, de-a lungul crizei generate de coronavirus, serviciul de livrat mâncare Uber Eats a depăşit la un moment dat sectorul de ride-hailing al companiei.

De asemenea, Glovo a declarat în decembrie că se aşteaptă la o creştere de 100% a veniturilor faţă de 2019.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO