Companii

Google începe angajările în România

Google începe angajările în România
07.12.2010, 15:19 506

Dan Bulucea, noul şef al Google România, a stabilit biroul undecompania îşi va desfăşura activitatea şi începe acum recrutările.În primă fază, nu vor fi mai mult de zece oameni.

"Am găsit deja biroul şi urmează să începem să formăm şi oechipă", spune acum Dan Bulucea despre primele mişcări pe care leface de când a fost numit şeful companiei în România, la începutullui noiembrie. "Demersurile de deschidere a unui biroul laBucureşti au început însă de acum câteva luni", mai spune el.

Pentru început, echipa nu va fi formată din mai mult de zeceoameni, cu precădere specializaţi în marketing, vânzări şi suport.Ulterior însă, pe măsură ce operaţiunile vor fi extinse pe piaţalocală, şi numărul angajaţilor va creşte, spune Bulucea. Alături deechipa locală vor lucra angajaţi din toate colţurile lumii, chiardacă nu vor raporta direct biroului local, ci nu vor face practicdecât să deservească prin activitatea lor şi piaţa din România.

Până acum, activitatea Google de aici a fost coordonată de oechipă de zece oameni din Irlanda, unde se află cel mai mare centruoperaţional din regiune, dintre care patru români. Angajaţii dincentrul de cercetare şi dezvoltare din Elveţia s-au ocupat deadaptarea şi localizarea serviciilor folosite de consumatoriiromâni, iar componenta de suport s-a făcut din Polonia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO