Companii

Gorjeanul Nicolae Sarcină deschide la Craiova în locul fostului hipermarket PIC. Românul vrea să ajungă să se lupte cu giganţii Real şi Kaufland

Autor: Cristina Rosca

15.12.2011, 11:28 489

Lanţul de retail Succes, deţinut de omul de afaceri gorjean Nicolae Sarcină, a deschis astăzi un hipermarket la Craiova, în locul fostei unităţi PIC. Acesta este cel de-al doilea magazin din fosta reţea PIC deschis de către firma Succes Nic Com, care operează magazinele Succes, după hypermarketul din Piteşti.

"Prin această redeschidere a magazinului din Craiova, PwC continuă strategia de reorganizare a societăţii (PIC, n.red.), punând în valoare activele acesteia. Nu ne vom opri aici. Suntem în negocieri pentru redeschiderea şi a celorlalte magazine din fosta reţea PIC.", a declarat Marius Zidaru, directorul Departamentului de Servicii pentru Restructurarea Afacerii din cadrul PwC România.

Compania PIC, deţinută de fraţii Penescu, este administrată de către PricewaterhouseCoopers Business Recovery Services IPURL din martie 2010, după intrarea societăţii în insolvenţă la sfârşitul anului 2009.

Succes Nic Com a avut afaceri de aproape 200 milioane de lei (47,3 mil. euro) anul trecut, în domenii variate, de la comerţ şi restaurante la benzinării şi transporturi.

"Deschiderea acestui magazin din Craiova confirmă angajamentul firmei Succes de a activa pe segmentul de hypermarketuri, consolidându-şi prezenţa în zona Olteniei. Ambiţia noastră este de a ne crea o reţea de hypermarketuri la nivel naţional şi suntem încrezători că există oportunităţi pe piaţa de retail modern la preţuri accesibile chiar şi în această perioadă de scădere a consumului", a precizat la rândul său Liviu Şendroiu, administratorul Succes Nic Com.

Compania Succes Nic Com şi-a început activitatea în anul 1994, având ca principal domeniu de activitate comerţul en-gross şi en-detail cu produse alimentare, băuturi şi tutun, dar şi cu produse nealimentare, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei.

În continuare, unul dintre cele mai importante obiecte de activitate ale companiei Succes Nic Com îl reprezintă lanţul de magazine cu acelaşi nume, ajuns în prezent la peste 130 de unităţi, şi venituri de 31 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO