Companii

Gorjeanul Nicolae Sarcină deschide un magazin la Craiova, în locul Pic

Autor: Cristina Rosca

16.12.2011, 00:03 168

Omul de afaceri Nicolae Sarcină, care deţine compania Succes Nic Com, a deschis la Craiova un magazin Succes în locul hipermarketului Pic, reţea deţinută de fraţii Penescu şi aflată în insolvenţă.

Mai mult, gorjeanul anunţă planuri de extindere la nivel naţional pe segmentul hipermarketurilor.

"Deschiderea acestui magazin din Craiova confirmă angajamentul firmei Succes de a activa pe segmentul de hipermarketuri, consolidându-şi prezenţa în zona Olteniei. Ambiţia noastră este de a ne crea o reţea de hipermarketuri la nivel naţional şi suntem încrezători că există oportunităţi pe piaţa de retail modern la preţuri accesibile chiar şi în această perioadă de scădere a consumului", a precizat la rândul său Liviu Şendroiu, administratorul Succes Nic Com, care operează reţeaua de peste 130 de magazine Succes. Consumul a scăzut cumulat în perioada 2009-2011 cu circa 20%.

Unitatea din Craiova este cea de-a doua din fosta reţea PIC preluată şi rebranduită de Succes după hipermarketul din Piteşti. Pe piaţa din Craiova există deja hipermarketuri Kaufland, Auchan şi Real.

Numele companiei gorjene a apărut în prim-plan în urmă cu câteva luni, când a anunţat achiziţionarea celor cinci hipermarketuri PIC deţinute anterior de oamenii de afaceri Ilie şi Cornel Penescu.

Grupul PIC a închis în perioada 2009-2010 reţeaua formată din cinci magazine (în Piteşti, Craiova, Brăila, Oradea şi Călăraşi) ca urmare a intrării în insolvenţă a firmei din cauza acumulării unor datorii evaluate la vremea respectivă la 80 de milioane de euro către furnizori şi bănci.

La momentul preluării, reprezentanţii Succes au spus că au preluat toate spaţiile fostelor hipermarketuri PIC însă iniţial vor deschide doar unitatea din Piteşi.

"Prin această redeschidere a magazinului din Craiova, PwC continuă strategia de reorganizare a societăţii (PIC, n.red.). Suntem în negocieri pentru redeschiderea şi a celorlalte magazine din fosta reţea PIC", a declarat Marius Zidaru, directorul departamentului de servicii pentru restructurarea afacerii din cadrul PwC România, care administrează PIC după intrarea acesteia în insolvenţă.

Vânzări de aproape 50 mil. euro

Succes Nic Com a avut afaceri de aproape 200 milioane de lei (47,3 mil. euro) anul trecut, în domenii variate, de la comerţ şi restaurante la benzinării şi transporturi. Compania Succes Nic Com şi-a început activitatea în anul 1994, având ca principal domeniu de activitate comerţul en-gross şi en-detail cu produse alimentare, băuturi şi tutun, dar şi cu produse nealimentare, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei.

În continuare, unul dintre cele mai importante obiecte de activitate ale companiei Succes Nic Com îl reprezintă lanţul de magazine cu acelaşi nume, ajuns în prezent la peste 130 de unităţi şi venituri de 31 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO