Companii

Gral Medical: 2022 este un an al investiţiilor în centre şi sisteme noi şi al preluărilor de companii cu o capacitate de autofinanţare redusă

În total, sunt peste 680 de angajaţi în cadrul Gral Medical, grupul controlat de antreprenorul Robert Şerban.

În total, sunt peste 680 de angajaţi în cadrul Gral Medical, grupul controlat de antreprenorul Robert Şerban.

Autor: Georgiana Mihalache

26.07.2022, 19:45 145

♦ Gral Medical a mizat pe segmentul oncologic în piaţa medicală privată şi activează prin mai multe centre şi spitale cu o capacitate totală de 120 de paturi.

Gral Medical, al şaselea jucător din piaţa medicală privată, a încheiat anul 2021 cu afaceri de 235 mil. lei, după o creştere de 21% faţă de anul anterior, potrivit datelor oferite de companie. Cifra include rezultatele companiilor Gral Medical şi Medical Center Gral, cele mai importatne firme din grup. Pentru anul 2022, Gral vrea să de­mareze investiţii în două spitale oncologice în două judeţe noi din ţară.

„2022 este un an al investiţiilor în centre şi sisteme noi şi al preluărilor de companii cu o capacitate de autofinan­ţare redusă. Cele mai importante provocări sunt eficientizarea activităţii medicale şi rentabilizarea centrelor în contextul creşterii inflaţiei“, potrivit unui răspuns al reprezentanţilor companiei.

După doi ani de criză sanitară, operatorii medicali privaţi mizează pe achiziţii şi pe deschideri noi în zonele din ţară pe care nu le acoperă sau unde vor să îşi consolideze prezenţa. Nevoia tot mai mare de servicii medicale a pacienţilor şi pandemia care a zguduit puternic sistemul medical de stat contribuie la creşterea pieţei private de sănătate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO