Companii

Gral Medical a investit peste 1,5 mil. euro în deschiderea a două clinici

Gral Medical a investit peste 1,5 mil. euro în...

Autor: Ioan Dornescu

26.03.2015, 00:00 537

"Vom continua dezvoltarea companiei, atât pe orizontală cât şi pe verticală, iar până la finele anului 2015 ne dorim deschiderea a încă 2 centre în oraşe cu o populaţie de peste 300.000 de locuitori. Suntem în faza de analiză a oportunităţilor şi de stabilire a obiectivelor strategice pentru fiecare regiune", a declarat, într-un comunicat, Robert Chiţan, director de promovare-dezvoltare în cadrul Gral Medical.

Clinica inaugurată în Bucureşti este situată pe şoseaua Ştefan cel Mare, iar cabinetele medicale acoperă majoritatea specialităţilor medicale, respectiv alergologie, dermatologie, endocrinologie, cardiologie, reumatologie, ORL, medicină de familie, urologie şi ginecologie.

Cealaltă unitate, deschisă în centrul Ploieştiului, se întinde pe o suprafaţă de 1.800 de mp, are în componenţă peste 30 de cabinete medicale unde lucrează peste 150 de medici, o secţie modernă de imagistică medicală şi rezerve special amenajate pentru spitalizarea de zi.

Cele două clinici au fost sunt finanţate printr-un proiect de investiţii cu un buget multianual în valoare de 5,5 milioane euro.

Grupul Gral Medical a înregistrat anul trecut venituri de 101,2 milioane lei (22,9 milioane euro), în creştere cu 23% faţă de 2013. Cele mai importante creşteri au fost înregistrate de Spitalul OncoFort din Bucureşti (avans de 35%), Centrul de Radiologie Gral din Capitală (plus 30%) şi centrele din provincie (creştere de aproape 41%).

"Dacă creşterea de pe nişa oncologică nu a reprezentat o noutate, estimările au fost depăşite în provincie, existând o cerere crescută pentru serviciile marca Gral. Acest proces a fost posibil datorită integrării echipei medicale cu cea din capitală, aducând un plus de valoare actului medical. Acesta este şi motivul pentru care dorim să alocăm investiţii noi pentru deschiderea de centre medicale în provincie", a mai spus Chiţan.

În următoarea perioadă, grupul şi-a propus să finalizeze extinderea capacităţii spitalului OncoFort, prin dublarea numărului de paturi de la 60 la 120, o investiţie ce va depăşi 3 milioane de euro în echipamente şi aparatură medicală de ultimă generaţie.

Cele mai importante firme ale grupului sunt Gral Medical şi Medical Center Gral, unde activează peste 24 de clinici şi laboratoare, iar echipa medicală depăşeşte în prezent 1.200 de persoane. 14 Reţeaua cuprinde 14 laboratoare, 11 clinici şi un spital privat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO