Companii

Grampet, „CFR“-ul francez şi RZD din Rusia au depus scrisori de intenţie pentru compania feroviară din Grecia

Grampet, „CFR“-ul francez şi RZD din Rusia au depus...

Autor: Marius Oncu

18.09.2013, 09:00 313

Compania Grampet, deţinută de omul de afaceri Gruia Stoica, SNCF (Franţa) şi RZD (Rusia) au depus scrisori de intenţie pentru preluarea companiei feroviare de transport marfă şi pasageri TRAINOSE din Grecia, în cadrul primei faze a procesului de privatizare, potrivit presei elene. Pe lângă Grampet, autorităţile elene au primit scrisori de interes pentru cumpărarea TRAINOSE din partea companiei controlate de stat SNCF (Franţa), precum şi o ofertă comună exprimată de compania elenă de construcţii GEK Terna în cooperare cu operatorul de cale ferată RZD (Rusia), au declarat oficiali din cadrul agenţiei elene pentru privatizare, citaţi de cotidianul elen To Vima.

Oficialii eleni speră ca statul să obţină în urma privatizării companiei 200 de milioane de euro, scrie Reuters. Grup Feroviar Român, parte a Grampet, a fost declarat în luna iunie câştigător în procesul de privatizare a CFR Marfă, oferind un preţ de 202 milioane euro pentru pachetul de 51% din acţiuni. Transferul de proprietate nu a fost operat încă. TRAINOSE operează toate rutele de trafic de pasgeri şi marfă pe o reţea de 2.500 de kilometri de cale ferată, potrivit site-ului companiei.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.09.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO