Companii

Grampet spune că a semnat un precontract pentru achiziţia unei companii din Austria şi va intra şi în Polonia. Compania e prezentă în Austria pe segmentul de logistică prin Grampetcargo Austria

Gruia Stoica, preşe­din­tele şi fondatorul Grupului Grampet

Gruia Stoica, preşe­din­tele şi fondatorul Grupului Grampet

Autor: Mirabela Tiron

17.12.2021, 11:30 358

Divizia internaţională a grupului Grampet, controlat de Gruia Stoica, generează aproximativ 30% din cifra de afaceri anuală. Grupul este prezent în zece ţări europen.

„În luna februarie am intrat pe pia­ţa din Slovenia prin lansarea ope­ra­ţiunilor Train Hungary – Su­cur­sala Ljubljana. Totodată, am demarat un program de in­vestiţii de 14 milioa­ne de euro pentru mo­der­ni­zarea şi re­teh­nologizarea uzinei Debrecen Vagongyár din Ungaria. În urmă cu câteva zile, am semnat un pre­contract pentru achi­ziţia unei companii din Ganz, Austria, unde suntem de­ja pre­zenţi pe seg­men­tul de lo­gis­tică, prin Grampet­cargo Aus­tria. În plus, sperăm ca de anul viitor să ope­răm şi pe piaţa din Po­lo­nia, una din­tre cele mai mari şi mai com­petitive din Euro­pa Cen­tra­lă şi de Est. Şi aici am ajuns deja la un acord pentru pre­luarea unei companii de profil“.

Grupul s-a extins pe rând în Bulgaria (2004), Ungaria (2005), Re­publica Moldova şi Germania (2010), Austria şi Slovacia (2012), Croaţia (2016), Serbia (2018), Grecia (2019) şi Slovenia (2021). „În contextul re­con­figurării lan­ţurilor de aprovizio­nare la nivel glo­bal şi al planurilor de infrastruc­tură uriaşe anunţate în Europa, grupul îşi menţine planu­rile de extindere în alte ţări regiune, respectiv Macedo­nia, Muntenegru, Cehia, Belgia şi Ţările de Jos“.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO