Companii

Gran Via a cumpărat un teren în nordul Capitalei pentru un proiect rezidenţial

Gran Via a cumpărat un teren în nordul Capitalei pentru...

Autor: Andreea Neferu

06.08.2015, 00:07 2118

O parte dintre acţionarii grupului spaniol Gran Via, care a dezvoltat în Bucureşti proiectul rezidenţial Timişoara 58, în vestul Capi­talei, au cumpărat recent un teren de peste 9.600 de metri pătraţi din spaţiul fostei fabrici de pâine Băneasa din Capitală. O altă parte din teren fusese preluată anterior de retailerul LIDL.

Spaniolii vor să demareze în octombrie construcţia unui proiect rezidenţial cu trei blocuri pe acest teren.

„Nordul Capitalei este un punct foarte fierbinte pe harta Bucureştiului şi nu sunt foarte multe dezvoltări în zonă“, spune Antoanela Comşa, directorul general al Gran Via în România, care nu precizează însă valoarea tranzacţiei. Pe terenul fostei fabrici de pâine Băneasa, şi retailerul german ridică o clădire de birouri şi un magazin, potrivit infor­maţiilor ZF.

Comşa adaugă că decizia de a demara un proiect rezidenţial în această zonă se bazează pe faptul că în nordul Capitalei se construiesc foarte multe clă­diri de birouri, astfel că şi angajaţii care vor lucra în acestea vor dori să îşi cumpere o locuinţă în apropiere de locul de muncă.

În nordul Capitalei, lângă polul de birouri calea Flo­reas­ca-Bar­bu Văcă­res­cu se află în prezent în lucru şi proiectele reziden­ţi­ale City Point ale israelienilor de la Shi­kun & Binui şi Red Sea Group, precum şi Metropolitan Aviaţiei, dezvoltat de Robertino Georgescu şi Dan Drăgulin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO