Companii

Grand Hotel Bucharest, fostul Intercontinental, a încheiat anul 2021 cu venituri de 18 milioane lei, în creştere cu aproape 50%: „Războiul din Ucraina a dus la o cerere mai mare, dar nu pentru o perioadă lungă“

Grand Hotel Bucharest, fostul Intercontinental, a...

Autor: Miruna Diaconu

12.05.2022, 13:00 208

La finalul anului trecut, hotelul de la kilometrul 0 al Capitalei şi-a schimbat identitatea din Intercontinental în Grand Hotel Bucharest, după ce contractul dintre lanţul hotelier şi proprietarul hotelului s-a încheiat.

Fostul hotel Intercontinental, actualmente Grand Hotel Bucharest, administrat de Compania Hotelieră Intercontinental, a înregistrat anul trecut afaceri de 18 milioane lei, în creştere cu aproape 50% faţă de anul anterior, când cifra de afaceri a fost de doar 12 milioane lei, conform raportului financiar anual publicat la Bursa de Valori Bucureşti.

„Gradul de ocupare al hotelului a crescut la 31,9% în 2021 faţă de 19% în 2020, dar este în continuare mult sub cel înregistrat înainte de pan­demie. Per total an 2021, hotelul a primit în continuare anulări de rezervări din motive cauzate de criza COVID. Din cauza incertitudinii asupra restricţiilor impuse cu efect imediat de guverne, am observat o reducere drastică a timpului cu care clienţii îşi rezervă camere. Astfel, veniturile societăţii au fost foarte greu de previzionat de la o lună la alta în timpul anului 2021. Acest trend continuă şi la începutul anului 2022“, se arată în raportul financiar.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO