Companii

Graphein, companie de proiectare topografică: Iaşiul atrage 1.200 de proiecte de construcţii, de 2,2 miliarde de euro. Cel mai amplu proiect în construcţie este Palas Campus, dezvoltat de Grupul Iulius în centrul Iaşiului, format din şase corpuri diferite

Cel mai amplu proiect în construcţie este Palas Campus, dezvoltat de Grupul Iulius în centrul Iaşiului, format din şase corpuri diferite.

Cel mai amplu proiect în construcţie este Palas Campus, dezvoltat de Grupul Iulius în centrul Iaşiului, format din şase corpuri diferite.

Autor: Bogdan Alecu

30.03.2021, 17:40 853

Piaţa construcţiilor din Iaşi se va menţine stabilă şi în anul 2021, în ciuda contextului pandemic şi are perspective solide de creştere pe termen lung. În acest moment, în capitala Moldovei sunt peste 1.200 de proiecte de construcţii aflate în diferite faze de realizare, întreaga piaţă locală fiind estimată la aproximativ 2,2 miliarde de euro, potrivit unei analize realizate de compania de proiectare topografică Graphein, în colaborare cu IBC Focus, lider de piaţă în monitorizarea şantierelor şi proiectelor de construcţii din România, şi la Iaşi, construcţiile au fost sectorul vedetă al anului 2020. Datele culese din piaţă în perioada ianuarie 2020 - ianuarie 2021 indică faptul că, la nivelul judeţului Iaşi, peste 1.200 de proiecte de construcţii erau în diverse faze de realizare.

„Anul trecut am asistat la o anumită inerţie, multe proiecte fiind continuate după ce au fost demarate în 2019. Chiar şi aşa sectorul construcţiilor nu a resimţit atât de puternic şocul generat de criza sanitară şi cea economică. Cred că anul 2021 se va situa la un nivel similar celui anterior, resimţindu-se deja în piaţă o efervescenţă din partea dezvoltatorilor imobiliari, dar şi a autorităţilor locale“, a declarat Eugen Ursu, managing partner Graphein.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO