Companii

Grecii de la Alesonor au PUZ pentru un proiect rezidenţial cu peste 700 de locuinţe în zona Tunari din nordul Capitalei

Grecii de la Alesonor au PUZ pentru un proiect...

Autor: Cristina Bellu

09.03.2021, 13:56 2495

Alesonor, compania de dezvoltare imobiliară care a ridicat proiectul de locuinţe de lux Amber Gardens, a obţinut aprobarea planului urbanistic zonal (PUZ) pentru proiectul Amber Forest, care urmează să fie construit în zona Tunari din nordul Capitalei, în urma unei investiţii estimată la 110 mil. euro.

Ansamblul rezidenţial cuprinde peste 500 vile verzi şi 200 apartamente verzi, dezvoltate pe 31 de hectare, cu doar 15% din suprafaţă construită, având cel mai mic coeficient de utilizare a terenului.

“Amber Forest va avea o deschidere de aproximativ 1 km la pădurea Băneasa şi se remarcă printr-un masterplan unic: cu 85% teren liber de construcţii, proiectul are cel mai mic coeficient de utilizare a terenului, fiind dominat de spaţii verzi şi clădiri joase”, spun reprezentanţii companiei.

Comunitatea va avea infrastructură completă, prevăzută cu şcoală, grădiniţă şi afterscool, cu peste 5,3 hectare pentru parcuri şi spaţii verzi, terenuri şi săli de sport, piste de alergare şi biciclete, spa şi sală de fitness, supermarket, piaţă, brutărie, restaurante, cafenea, farmacie, policlinică, spaţiu de co-working cu săli de conferinţe, precum şi acces direct la pădurea Băneasa, cea mai mare pădure din jurul Capitalei.

“Prelungim pădurea, aducând-o în mijlocul ecosistemului pe care îl dezvoltăm, la doar 14 km de Piaţa Victoriei. Pe lângă facilităţile necesare unei comunităţi complete – şcoală, grădiniţă, policlinică, supermarket, restaurante, co-working hub - avem 5.3 hectare pentru parc şi zone verzi, locuri de joacă, terenuri de sport, piste de biciclete şi alergare. De asemenea, vom planta peste 75.000 de copaci şi arbuşti în interiorul suburbiei Amber Forest.”, spune Alex Skouras Managing Partner Alesonor.

Firma Alenosor a fost fondată în 2003 de patru parteneri greci, cu investiţii în imobiliare, retail şi telecom. În zona de real estate aceştia au dez­voltat şi alte proiecte de apartamente sau de case, precum Clover Residence, Magnolia Residence, Ivy Office Residence sau Almond Tree Residence.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO